Ecocloud

ECOCLOUD FÖR BRF

Vill du veta mer?
Bild på Yvonne Westermark
Prata med Yvonne Westermark: +46 73-060 71 92 yvonne.westermark@ecoclime.se

En snabb väg till minskad energiförbrukning och bättre komfort

Ecocloud styr er fastighet smartare så att ni sparar både energi, pengar och miljö. Kom igång direkt! 

Introduktion

En säker investering som minskar er energiförbrukning.

Ecocloud är en smart molnbaserad programvara för fastighetsautomation. Genom att styra er fastighet smartare kan den minska er energiförbrukning och därmed kostnaden för uppvärmning. Detta samtidigt som de boende får en ökad komfort. 

Startkostnaden är låg och installationen är enkel. Månadsavgiften baseras på föreningens boyta. 

Boka demo!

Vill ni se hur produkten fungerar i praktiken? Kontakta oss för en kostnadsfri visning.

Varför Ecocloud?

Varför Ecocloud?
Marknadens enklaste och smartaste system.

Minskning av energianvändningen märks oftast direkt, men blir större i takt med att systemet lär sig mer om fastighetens unika förutsättningar

Kräver ingen kunskap

Ecocloud är självlärande och sköter sig självt med optimerad styrning av fastighetens system.  

Unik integrationsmotor

Ecocloud har en unik ”Click-to-connect”-funktionalitet som gör att de flesta system enkelt kan integreras i Ecocloud. Det underlättar vid utbyten till modernare system eller när andra nya system tillkommer.

Är framtidssäker

Ecocloud är en kostnadseffektiv och framtidssäker lösning eftersom det är en molnbaserad plattform som kan byggas ut med tjänster för olika behov.

Så fungerar Ecocloud

1. Installation

Det som behövs i fastigheten är ett datanät, hårdvaran Ecolink (en gateway som enkelt monteras på en vägg i värmecentral) och en ny utomhusgivare.   

2. Anpassning

Systemet konfigureras efter den specifika byggnadens förutsättningar. Därefter är tjänsterna självlärande och blir automatiskt bättre och bättre.

3. Drift

Under drift kommunicerar systemet med Ecocloud-tjänsten, väderinstituten och tjänster för elpriser för automatiskt optimering av energitillförseln.

Egenskaper

Enkel översikt över fastighetens alla enheter

Efter att enheter har lagts till blir de tillgängliga i ett visuellt och användarvänligt gränssnitt som kan nås från en mobil eller en dator. Där kan ni som användare enkelt övervaka, följa upp och se trender. Det går även att sätta upp larm med notifieringar.

Intelligent system ger besparingar på kort tid

Ecocloud är ett självlärande system som tar hänsyn till en rad olika faktorer för att styra utrustning och system smartare, inte minst byggnadens förmåga att själv lagra energi. Betydande besparingar kan uppnås tack vare de ingående tjänsterna, som baserat på väder, elpriser och fastighetens unika förutsättningar optimerar energianvändningen.

 

Tjänster

TJÄNST

Väderprognosoptimering

Energibehovet och komforten i en fastighet påverkas av fler faktorer än bara utomhustemperatur, till exempel solinstrålning och vind. De flesta fastigheter styrs dock endast baserat på aktuell utomhustemperatur, vilket inte ger möjlighet att kompensera för snabba väderväxlingar eller nyttja byggnadens förmåga att lagra energi. Det leder till onödigt stor energianvändning och varierande inomhustemperaturer.

Ecoclouds prognosstyrning räknar fram en ekvivalenstemperatur baserat på rådande utetemperatur, fastighetens förutsättningar och väderprognoser från flera olika  leverantörer. Ekvivalenstemperaturen används sedan för att styra fastighetens värmesystem på ett mer effektivt sätt. Genom att beräkna byggnadens kommande värmebehov kan energitillförseln anpassas för att möta kommande väderförändringar och reducera effekttoppar. Det resulterar i en lägre energianvändning totalt sett och en jämnare inomhustemperatur.

Ecocloud prognosstyrning lämpar sig för de flesta typer av byggnader, som flerbostadshus, kontorsbyggnader, vårdhem och sjukhus.

Erfarenheter från befintliga installationer och testanläggningar visar att Ecocloud kan minska den köpa energin med en betydande andel och samtidigt ge en jämnare inomhustemperatur.

TJÄNST

Elprisoptimering

Elprisstyrning tar hänsyn till fastighetens nuvarande och kommande behov, samt realtidsinformation om elpriserna i Sverige. För fastighetsägare med timpris kan uppvärmningen därmed optimeras så att elanvändningen styrs till del tidpunkter då priset är lägre, vilket kan ge betydande besparingar. 

Elpriserna varierar beroende på tillgången på el på den europeiska elbörsen Nordpool. Priset sätts för varje timme.

Med ett timpris innebär det att kostnaderna för uppvärmning av fastigheten varierar under dygnet. 

Ett smart system som Ecocloud kombinerar information om fastighetens egenskaper med väderprognoser och timpriset för el för att optimera energianvändningen. Det kan ge betydande besparingar.

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy