Nyheter

16 maj 2022
Maria Wetterstrand

Tung miljöprofil och rutinerad VD till Ecoclime Groups styrelse

Tung miljöprofil och rutinerad VD till Ecoclime Groups styrelse

Ecoclime Group fortsätter att stärka sin organisation för att förbättra möjligheterna till fortsatt tillväxt. På årsstämman den 5:e maj 2022 valdes tidigare riksdagsledamoten Maria Wetterstrand in i styrelsen tillsammans med Mikael Berggren, nuvarande VD för Enaco-kocernen. 

Maria Wetterstrand är VD för Miltton Europe i Bryssel, hållbarhetskonsult, public affairs-konsult och samhällsdebattör samt tidigare språkrör för Miljöpartiet. Marias nuvarande uppdrag är styrelseledamot i Climateview och i programstyrelsen för forskningsprogrammet Mistra Digital Forest. Hon har tidigare suttit i styrelsen för Cortus Energy och White arkitekter. Maria har även, tillsammans med ett antal experter, skrivit ”Idéer för ett starkare Sverige – Omstartskommissionen” – om vad som behöver göras för att bygga Sverige långsiktigt och starkt. Slutsatserna innefattade bland annat att prioritera satsningar för att både skapa jobb och bygga en starkare ekonomi, samtidigt som man stärker klimat- och miljöarbetet.

Så här kommenterar Maria sitt nya uppdrag i Ecoclimes styrelse:

”Att använda energi effektivt är viktigare än någonsin i ljuset av både klimatförändringarna och den energikris som är effekten av Rysslands invasion av Ukraina. Det här uppdraget kommer att ge mig möjlighet att stötta den utvecklingen med mina kunskaper om politik och samhälle, samtidigt som jag är övertygad om att jag kommer att lära mig mycket själv om utmaningar och möjligheter inom energieffektiviseringsbranschen.”

Mikael Berggren är VD för Enaco-koncernen. Han har tidigare varit försäljningschef inom Eon ägda Coromatic. Mikael har lång erfarenhet av kvalificerad försäljning av verksamhetskritisk infrastruktur och optimering av energianvändning i stora företag, sjukhus, datacenter och fastigheter.

Mikael om sin roll i styrelsen:

”Jag ser fram emot att få vara med och bidra till fortsatt utveckling av Ecoclime Group. Det är ett mycket intressant bolag som arbetar med innovativa produkter och lösningar som ger förutsättningar så att vi kan skapa ett samhälle som är mer hållbart framöver. Min erfarenhet av försäljning utav produkter och lösningar har alltid haft en komponent som adresserat energieffektivitet och hållbarhet och det bedömer jag kommer till nytta här.”

Maria och Mikael ersätter Svante Östholm och Roger Östlin som båda har avböjt omval.

Kontaktinformation

För ytterligare information, kontakta:

Marcus Sandlund, CEO
marcus.sandlund@ecoclime.se
Tfn: 070-088 73 75

Uppskattade du innehållet i den här artikeln? Läs mer om våra lösningar eller kontakta oss om du har frågor. Häng med på vår resa mot zero emission buildings!

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy