Referensuppdrag

Cirkulär energi, Evertherm

Västteg

Driftsättning:2023, Q4
Återvinning :148 MWh (beräknad)
Kvarteret byggs med genomgående hållbara lösningar där solceller, bergvärme och återvinning av energi från spillvatten kombineras.

Kund

Partner

Kvarteret byggs med genomgående hållbara lösningar där solceller, bergvärme och återvinning av energi från spillvatten kombineras. Från de 364 lägenheterna, som innefattar hyreslägenheter, seniorboende och vård- och omsorgsboende, kommer över 90 % av värmeenergin från spillvattnet återvinnas och återföras. Återvinningen används även för att kunna återladda bergvärmeborrhål med energi som sedan fördelas ut till de sex huskropparna efter behov och årstid.

– Vi är otroligt glada att ha fått förtroende att installera vår Evertherm-lösning här. Totalt kan vi återvinna 460 MWh per år till de här husen och gör energin nästan helt cirkulär, vilket skapar ökade värden för fastighetsägarna och kommer bidra till stor klimatnytta! Det är mycket glädjande att vi ser en alltmer ökande efterfrågan för våra produkter och vi kommer kunna leverera ännu mer grön energi till fastighetsägare framöver, säger Peter Bodin, Försäljningschef för Cirkulär energi på Ecoclime.

Umeå bostaden bygger nya hyreslägenheter, seniorboenden och vård- och omsorgsbostäder i Västteg. Husen byggs med 4 till 6 våningar, med ljusa och välkomnande lägenheter. Minst 20 % av hyreslägenheterna är avsatta till ungdomar mellan 18-25 år. Området beräknas stå klart i slutet av 2024.

lllustrationer: Arkinova och Tyréns

 

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy