Referensuppdrag

Inomhusklimat

Areim

Driftsättning:2014
Areim är ett fastighetsbolag med säte i Stockholm. När de stötte på problem med begränsad takhöjd i ett av sina projekt vände de sig till Ecoclime.

Kund

Partner

Då Areim skulle bygga om det tidigare parkeringshuset på västra Kungsholmen till nytt huvud- och säkerhetskontor för Niscaya uppstod en utmaning. Den begränsade takhöjden gjorde det i princip omöjligt att möta kundens krav på inomhuskomfort.

Lösningen på problemet blev Ecoclimes komforttak för kyla. Det var dock inte helt självklart från början. Slutkundens höga krav på komforten gjorde att Areim verkligen ville säkerställa att Ecoclime kunde hålla utlovad prestanda. Tillsammans med uppdragsgivaren genomfördes en tekniskt avancerad utvärderingsprocess.

Ecoclimes produkter utsattes för kraftig påfrestning och testades även enligt ISO 7730-metoden. Slutsatsen blev entydig: Ecoclimes komforttak uppnådde de högsta komfortvärden som uppmätts med den aktuella testmetoden.

INVESTERARE
INSIKTER
KUND: Areim
Areim löste komfortkyla med Ecoclime i utmanande ROT-projekt
Projekttyp: Inomhusklimat, komfortkyla
Slutfört: 2014

Vi tillförde 50 KW värme i lokalen och körde på allt vad vi kunde och kyltaken höll ändå emot. Jag har aldrig varit med om nåt liknande! Vi fick inte ens minsta luftrörelser i form av drag – komforttaken fungerar bättre än nåt annat. Att de dessutom är lätta att installera, flytta, lägga till eller ta bort och inte kräver nån årlig service. Jag vad ska man säga? Jag har i alla fall inga fler superlativer!

Kjell Einarsson, besiktningsansvarig

Efter en första installation av ca 2 800 m2 gjordes nya tester som återigen gav imponerande resultat. Därefter gjorde kunden flera tilläggsordrar.

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy