Nyheter

14 januari 2022
Miljobelysning-Ecoclime

Motiven för samgåendet Ecoclime – Miljöbelysning

Motiven för samgåendet Ecoclime – Miljöbelysning

Som meddelats under morgonen har Ecoclime Group AB och Miljöbelysning Sweden AB beslutat gå samman då Ecoclime förvärvar Miljöbelysning, vars ägare Incusci Holding blir delägare i Ecoclime.Ecoclime noterat på First North Premier, har haft en snabb, delvis förvärvsdriven tillväxt i Sverige.  Från 9 MSEK 2016 till cirka 150 MSEK 2020. Verksamheten är baserad på världsledande, unika, värdeskapande och klimatnyttiga produkter för energieffektivisering av fastigheters värmeenergi- och innekomfortsystem. Lösningar som i huvudsak baseras på cirkulär, återvunnen energi samt unik fastighetsautomation, med de börsnoterade fastighetsbolagen som primär marknad.Det familjeägda Miljöbelysning Sweden AB har vuxit organiskt från 13 MSEK 2017 till 70 MSEK 2021. Bolaget har uppnått kriterierna som DI Gasell 3 år i rad, baserat på en rad egna smarta belysnings- och elprodukter för energieffektivisering av fastigheter och laddning av elbilar. Produkter som paketerats på ett sådant sätt att valen för kunderna är enkla. Därtill har Bolaget byggt en säljorganisation som täcker merparten av den svenska marknaden med primär inriktning emot bostadsrättsföreningar.

Miljöbelysnings ägare har redan tidigare en lång framgångsrik historia av paketering och försäljning av tjänster och produkter inom såväl försäkrings- som IT-branscherna. Ecoclime har snabbt skapat sig en stark relation till merparten av de börsnoterade fastighetsbolagen med finansieringsmöjliga klimatsmarta energilösningar. De bägge bolagen har därför dragit slutsatsen att man gemensamt som två ledande bolag inom energieffektivisering och försäljning emot respektive bolags primära marknader, kan möjliggöra såväl korsförsäljning som en accelererad uppskalning av de bägge bolagens organiska tillväxt. Bolagen ska arbeta parallellt som tidigare och med varandras produkter inom respektive bolags marknadssegment. Det kommer att skapa värden såväl för kunder som ägare och finansiella partners när man nu går samman och inleder korsförsäljningen vars mer konkreta SaaS-erbjudanden (Software as a Service) kommer att kommuniceras mer i detalj under våren 2022.

Lennart Olofsson VD i Ecoclime:

”Miljöbelysning är ett mycket fint bolag som varit självfinansierade under sin snabba utveckling. Affärskulturen är utpräglad med en effektiv sälj- och installationsorganisation som täcker merparten av Sverigemarknaden. Man har idag mer än 4000 st fastighetsägare som kunder och Riksavtal som omfattar ytterligare cirka 5000 BR;er. Med Miljöbelysning kan vi nu dels finansiellt bidra till bolagets utökade tillväxtplaner, dels bidra till ökad försäljning av våra cirkulära energisystem även till BRF;er. En marknad som har stor potential kommande år. Där affärsprojekten har relativt korta säljcykler. Till vilka vi kommer att kunna erbjuda gemensamt paketerade energi-, komfort- och abonnemangslösningar”.

Miljöbelysnings ägare Gabriella och Leo Incusci om samgåendet med Ecoclime:

”Vi har haft flera erbjudanden från olika köpare de senaste åren. Vi valde till slut Ecoclime för att vi kan fortsätta att utveckla verksamheten många år till, i en affärsmiljö där vi har mycket gemensamt. Vi har sedan en tid diskuterat samarbete med Ecoclime och även testat våra kunders intresse för Ecoclimes energilösningar och kom då fram till att det bästa för oss bägge är att vi går samman även som ägare så att vi har ett gemensamt fokus på försälnings- och affärsutvecklingen de kommande åren. Vi tänker inte pensionera oss! Nu tar vi däremot ett nytt steg i livet med än fler och mer hållbara, energi- och klimatnyttiga produkter att sälja till våra fantastiska kunder”

Kontaktinformation

För ytterligare information, kontakta:
 

Ecoclime Group
Lennart Olofsson, VD
lennart.olofsson@ecoclime.se
telefon: 070-537 16 42

Miljöbelysning
Leo Incusci
leo@miljobelysning.nu (​​​​​​​​​​​​​​leo@miljobelysning.nu)
telefon: 072-5235322
 

Uppskattade du innehållet i den här artikeln? Läs mer om våra lösningar eller kontakta oss om du har frågor. Häng med på vår resa mot zero emission buildings!

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy