Nyheter

23 mars 2021
1646451E-019E-4610-971F-C151956EF5D8

Marcus Sandlund blir ny vice VD i Ecoclime Group (publ)

Marcus Sandlund blir ny vice VD i Ecoclime Group (publ)

Ecoclime Group rekryterar Marcus Sandlund, som gjort en snabb karriär i byggbranschen med ansvar som key account manager för miljardprojekt. Han tar nu rollen som vice VD i Ecoclime Group och chef för  affärsområdet Cirkulär energi, där han ska fokusera på den fortsätta etableringen av Evertherm i Sverige och exportsatsningen i Europa. Marcus tillträder senast den 16 juni 2021.

Marcus Sandlund har under de senaste 6 åren arbetat i NCC-koncernen, idag med nationellt affärsansvar som key account manager för rikskunders miljardprojekt och affärsansvarig för tillväxtområdet NCC Skola. Marcus är byggnadsingenjör med examen från KTH inom Byggteknik och Design och startade karriären på ett lokalt ägarlett byggföretag i Norrköping där han sedermera blev vice VD, varpå han efter några år på Skanska headhuntades till NCC, som han nu lämnar för den nya tjänsten på Ecoclime.

Marcus Sandlund: ”Redan första gången jag fick Evertherm-systemen presenterade för mig och kalkylerade det värdeskapande som systemen kan ge fastighetsägare, insåg jag vidden av marknadspotentialen i Evertherm och Ecoclimes affärsområde Cirkulär energi. Det bekräftas även av externa analyser som utförts av bland annat Nordic Energy Audit. Ecoclime och Evertherm startar nu en resa i Sverige och Europa, där jag med min bakgrund och mitt kontaktnät i branschen ser en oerhört stimulerande utmaning att kliva in som vice VD just i det här läget, med allt starkare drivkrafter för våra bolags erbjudanden i den cirkulära energimarknaden. Att lyckas kombinera fastighetsnytta och affärsvärde med en grön och hållbar teknik som är bra för klimatet, är nyckeln till den nödvändiga omställningen”.

”Ecoclime är ett välskött bolag med en tydlig strategi och affärsmetodik för hur framgångarna ska kunna uppnås, såväl i Sverige som internationellt. Det har inte minst bekräftats av den uppmärksamhet bolaget fått från såväl svenska som internationella investerare i samband med den kapitalanskaffning som bolaget genomfört de senaste veckorna, en förstärkning som ligger som grund för den satsning jag nu får ansvaret för”, avslutar Marcus.

Lennart Olofsson, grundare och VD Ecoclime Group: ”Redan när jag träffade Marcus första gången för snart två år sedan såg jag potentialen hos honom som affärsman och ledare. Styrelsen och jag ser med stor tillförsikt fram emot att Marcus ska ta Ecoclimes affärsområde för Cirkulär energi till nästa nivå, i Sverige och Europa, och förverkliga den vision vi har för Evertherm som en central del av Ecoclimes framtid”.

Kontaktinformation

För ytterligare information, kontakta:
Lennart Olofsson, vd, telefon 070-537 16 42

Uppskattade du innehållet i den här artikeln? Läs mer om våra lösningar eller kontakta oss om du har frågor. Häng med på vår resa mot zero emission buildings!

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy