Nyheter

31 augusti 2021
johan-2-75-780x584

Exportchef till Ecoclime för affärsområdet Cirkulär energi

Exportchef till Ecoclime för affärsområdet Cirkulär energi

Ecoclime har idag anställt Johan Nylund 44 år som exportchef för affärsområdet Cirkulär energi. Johan kommer närmast från en tjänst som exportchef för Polarbröd, för vilka han etablerat export på ett 10-tal marknader i Europa. Johans fokus initialt blir nu export av Evertherms SEW -system till fastighetsmarknaden och emot vissa industrisegment i Europa. Johan har som grund en MBA examen från Umeå Universitet och en MBA Executive från Handelshögskolan i Stockholm.

Johan har en gedigen yrkeskarriär bakom sig som produktchef för Gainomax, projektledare vid Exportrådets Beneluxkontor, marknadschef för Norrmejeriers varumärken, Verum, Västerbottensost, Jokk bärdryck och Gainomax. Därefter har Johan fram till anställningen varit verksam sedan år 2016 som exportchef i Polarbröd. Han har även på konsultbasis medverkat till rekryteringen av Evertherms agent i Tyskland och därmed till affärsmöjligheterna med några av Tysklands största fastighetsbolag som exportverksamheten initialt riktas emot.

Marcus Sandlund Ecoclimes affärsområdeschef och Vice VD:

”Vår VD Lennart Olofsson har följt Johans karriär från sidan efter det han examinerades i Umeå. Lennart anställde honom i ett exportrådsprojekt i ett av sina dåvarande bolag i vilket Johan direkt visade stark drivkraft, struktur, metodik och engagemang varifrån han efter 18 månader gick vidare i karriären. Med dessa styrkor och hans gedigna erfarenhet är det därför glädjande att han nu vill kliva på och göra resan med oss. Med Johan till 100 % i vårt team stärks nu våra möjligheter att öka takten på exportmarknaderna ytterligare där Johans kompetens från livsmedelsindustrin även kommer att stärka våra industriella affärsmöjligheter.”

Johan Nylund om anställningen i Ecoclime:

”Jag vill vara med på den resa som Ecoclime nu inleder internationellt. Jag ser den potential till värdeskapande och hållbarhet inte minst vad gäller energi- och klimatnyttan som bolaget levererar. Därför tecknar jag i samband med anställningen också maximala 50 000 aktieoptioner i Ecoclime”.

 

Kontaktinformation

För ytterligare information, kontakta:
Lennart Olofsson, VD
lennart.olofsson@ecoclime.se
Tfn: 070-537 16 42

Marcus Sandlund, Vice VD
marcus.sandlund@ecoclime.se
Tfn: 070-088 73 75

Uppskattade du innehållet i den här artikeln? Läs mer om våra lösningar eller kontakta oss om du har frågor. Häng med på vår resa mot zero emission buildings!

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy