Nyheter

Regulatorisk
6 maj 2021

Ecoclime Q1 – En blandad inledning av året med pandemi och framgångar

Ecoclime Q1 – En blandad inledning av året med pandemi och framgångar

Ecoclime rapporterar idag styrka inom integrations- och produktverksamheterna med en försäljningstillväxt om 51 % i SDC och 37 % i Evertherm. Samtidigt är resultatet under Q1 negativt främst till följd av pandemin som under Q1 påverkat installationsverksamheterna kraftigt. Den organiska tillväxten utgjorde totalt -11% och är därmed bättre än branschen som under 2020 minskade med -20%.  För installationsverksamheterna har det vänt och orderingången har fördubblats varje månad under hela perioden, varför permitteringsåtgärderna avslutats och full beläggning råder efter periodens utgång. Därtill innebär genomförda nyemissioner och ett positivt kassaflöde att kassan och soliditeten förstärkts kraftigt under perioden.

Lennart Olofsson, VD i Ecoclime: ”Även om Q1 inneburit framgångar för SDC och Evertherm så är förstås resultaten en besvikelse och något som vi inte förutsåg, framförallt till följd av flera sena framflyttningar och igångsättningar av redan erhållna order inom installationsverksamheten. Nu har merparten av projekten kommit igång och vi har haft en fortsatt ökande orderingång och nya föreskrivningar. Det positiva kassaflödet, nyemissionerna om cirka 152 MSEK och genomförda organisationsförstärkningar innebär att vi står starkt rustade för den accelererade organiska tillväxt som vi kommunicerade mer i detalj i ett pressmeddelande under gårdagen”.

Länk till Q1-rapport (https://ecoclime.se/wp-content/uploads/2021/05/Ecoclime-Dela %CC%8Arsrapport-Q1-2021.pdf)

Kontaktinformation

För ytterligare information, kontakta:
Lennart Olofsson, VD
lennart.olofsson@ecoclime.se
telefon: 070-537 16 42

Uppskattade du innehållet i den här artikeln? Läs mer om våra lösningar eller kontakta oss om du har frågor. Häng med på vår resa mot zero emission buildings!

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy