Nyheter

17 november 2023

Ecoclime och Fastum i samarbete om effektiva energilösningar för bostadsrättföreningar

Ecoclime och Fastum i samarbete om effektiva energilösningar för bostadsrättföreningar

Kraftigt stigande energipriser, högt ränteläge och ett allmänt högt kostnadsläge gör att många bostadsrättsföreningar nu ser över sina kostnader och då särskilt kostnaderna för energi. Fastum, en stark aktör inom fastighetsförvaltning, kan nu tillsammans med Ecoclime Group med expertis inom energieffektivisering hjälpa fler bostadsrättsföreningar i Sverige att förbättra sin energieffektivitet, minska sina kostnader och förbättra energiklassificeringar och miljöavtryck. Grunden i samarbetet är Ecoclime Groups metod, Energiresan, vilken vägleder bostadsrättsföreningar att göra de mest effektiva energibesparande investeringarna, i rätt ordning för att uppnå flera fördelar såsom minskade energikostnader, minskat klimatavtryck samt förbättrad finansiell situation.

Krister Werner, VD Ecoclime Group
”Vi ser ett ökat intresse från bostadsrättsföreningar som vill ha hjälp att ta rätt beslut i energieffektiviseringsfrågor. Fastum är en kompetent partner för att nå ut till fler föreningar med våra lösningar. Att återvinna värmeenergin i spillvattnet är mycket värdefullt för BRF:er och Energiresans metodik visar tydligt och enkelt vilken som är den bästa energibesparingsåtgärden över tid.”

Ann Rastberg, Teknisk Förvaltningschef Fastum
”Vi ser hur många av våra kunder kämpar med att få ihop sitt resultat och får höja sina avgifter till nivåer vi inte sett tidigare. Genom att satsa på rätt typ av energieffektiviseringar skapas förutsättningar för att minska de fasta kostnaderna, därmed kan föreningarna möta en del av det behov som finns av att höja avgiften. Det är också viktigt att satsa framåt och att vara beredd när det kommer nya lagkrav avseende energiförbrukning, energipriserna kommer inte att minska. Ecoclime har med sin kompetens inom energieffektivisering och sitt koncept Energiresan hjälpt kunder att göra rätt investeringar i rätt ordning och på det sättet både få ihop resultaträkningen och värna miljön, vi ser samarbetet som strategiskt viktigt.”

Fastum är en helhetsleverantör inom fastighetsförvaltning till främst bostadsrättsföreningar. Fastum ansvarar idag för ca 950 bostadsrätts- och samfällighetsföreningar. Fastum erbjuder hjälp med ekonomisk och teknisk förvaltning, projektledning, drift, samt skötsel och underhåll för fastigheter.

Yvonne Westermark, ansvarig Bostadsrättsföreningar på Ecoclime Group
”Samarbetet med Fastum känns jättebra, vi har redan kommit i gång med kundevent och fått bra respons. Vi vill dela med oss av Energiresans arbetssätt som vi ser kan göra stor nytta hos föreningarna. De ser tydligt vilka av investeringarna som förbättrar kassaflödet bäst och samtidigt ger positiva miljöeffekter som i sin tur höjer beredskap för kommande lagkrav inom energiområdet. Fastum har under många år byggt upp ett framgångsrikt koncept för förvaltning av bostadsrätter och vi ser verkligen fram emot att träffa alla föreningar i Fastumfamiljen, avslutar Yvonne Westermark.


Uppskattade du innehållet i den här artikeln? Läs mer om våra lösningar eller kontakta oss om du har frågor. Häng med på vår resa mot zero emission buildings!

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy