Nyheter

8 februari 2019

Ecoclime levererade energi- och klimatsmartare värmeåtervinning till Sveriges bästa bostadsprojekt 2018

Ecoclime levererade energi- och klimatsmartare värmeåtervinning till Sveriges bästa bostadsprojekt 2018

Skanskas bostadsprojekt Solterrassen i Umeå vann igår undersökningen – Sveriges bästa NKI (nöjd kund index) för fastighetsprojekt med det högsta indexet 91, som uppmätts sedan tävlingen startade.”Vi gratulerar Skanskas personal i Umeå med Mats Andersson och Fredrik Westerlund i spetsen, som nått framgången genom ett innovativt bostadskoncept med fokus på bostadsköparnas välmående och klimatsmarta energilösningar” säger Lennart Olofsson VD i Ecoclime.

” Vi är stolta över förtroendet att leverera Evertherm SEW till det vinnande projektet som med sin unika teknologi är det första i landet som återvinner mer än 90% av värmen från avloppsvattnet i fastigheten Den här segern är vi med och delar. Ecoclimes Evertherm SEW -system kom också tvåa i Skanskas GreenTech-tävling förra året”.

Att projektet uppnått det högsta NKI-indexet någonsin är ett bevis för att konsumenter värderar klimatsmartare energilösningar högt vid bostadsköp. Genom att välja ett boende med smartare system för energiåtervinning kan man dagligen ge sitt bidrag till ett hållbarare klimat. I den aktuella fastigheten minskar Ecoclimes värmeåtervinning klimatavtrycket per boende individ med 82 kg CO2 –ekvivalenter årligen som på 13 år innebär mer än 1 ton CO2. Ponera att alla 64 000 st fastigheter som började byggas i Sverige 2018 installerat Evertherm SEW, då skulle klimatavtrycket i atmosfären minska med mer än 10 000 ton CO2 årligen.

Det aktuella NKI-indexet delas ut av det oberoende undersökningsinstitutet – Prognoscentret som tillhör Esomar. (European Society of Opinion and Marketing Research Professionals).

Vad vet vi idag om växthusgasernas påverkan på klimatet? Se Vetenskapens värld från den 20190204.

https://www.svtplay.se/video/20957624/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-varlden-i-vaxthuset-del-1?start=auto

Kontaktinformation

Lennart Olofsson, VD

Tel: 070 537 16 42
E-post: Lennart.olofsson@ecoclime.se

Uppskattade du innehållet i den här artikeln? Läs mer om våra lösningar eller kontakta oss om du har frågor. Häng med på vår resa mot zero emission buildings!

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy