Nyheter

6 oktober 2023

Ecoclime Groups dotterbolag Miljöbelysning Sverige AB tar hem stororder på 4 MSEK

Ecoclime Groups dotterbolag Miljöbelysning Sverige AB tar hem stororder på 4 MSEK

Brf Fållbänken i Täby har valt Ecoclimes Groups dotterbolag Miljöbelysning Sverige AB som leverantör av LED-belysning och smart elbilsladdning. Investeringarna görs som en del i en omfattande satsning energieffektivisering och förbättrad utomhusmiljö.

Ordern, som är den enskilt största som bolaget tagit sedan starten 2012, innefattar både leverans och installation. Miljöbelysning Sverige AB kommer att tillhandahålla sina energieffektiva LED-lampor och de egna smarta kombiladdarna för elbilar. Fördelarna med kombiladdarna är att de kan integreras i befintliga motorvärmarcentraler – utan behov av att gräva ny el-infrastruktur.

Leo Incusci, VD Miljöbelysning Sverige AB:

”Det här är en viktig affär för oss. Det är den enskilt största orden sedan vi startade 2012 och det känns bra att få vara med i satsningen som Brf Fållbänken nu gör i att förbättra bostadsområdets attraktivitet och komfort. Den här orden är den första etappen där Täby kommun och Brf Fållbänken i Gribbylund samarbetar för gemensamt utveckla området.”

Claes Gustavsson, Ordförande i Brf Fållbänken
”Det här är ett viktigt steg för föreningen i vårt arbete med att miljöeffektivisera och marknadsföra vårt område för framtidens krav. Vi kommer få en bättre och miljösäkrad belysning, samtidigt som vi minskar elkostnaderna med den nya LED-belysningen. Vi är också väldigt nöjda med lösningen med en kombicentral för både elbilsladdning och motorvärmare, då vi har behov av båda delar i vår förening. Denna satsning gör att vi elektrifierar 88% av våra parkeringsplatser för laddning av elbilar, med bibehållen möjlighet till motorvärmare. Med Naturvårdsverkets bidrag till ladd infrastruktur klarar vi investeringen utan finansiering utifrån”

Krister Werner, VD Ecoclime Group:
“Den här ordern är ett tydligt bevis på att vi har intressanta lösningar inom vårt affärsområde Smarta Fastigheter. Behovet inom infrastruktur för laddning av elbilar är stort.”

Miljöbelysning Sverige AB, dotterbolag inom Ecoclime koncernen som är verksamma i en kraftigt växande elbilsladd och LED- belysningsmarknad. Sedan starten har bolaget haft en kontinuerlig tillväxt. Bolaget vuxit organiskt och levererat vinst varje år och därtill utsetts till årets Gasell av Dagens Industri 4 år i rad. Miljöbelysning Sverige AB säljer och installerar även marknadsledande Zaptecs elbilsladdare.

Brf Fållbänken innefattar 37 byggnader uppförda 1986–87 bestående av 418 lägenheter och lokalytor på 3649kvm.


Uppskattade du innehållet i den här artikeln? Läs mer om våra lösningar eller kontakta oss om du har frågor. Häng med på vår resa mot zero emission buildings!

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy