Nyheter

26 september 2022
ecoclime-facklan-5

Ecoclime Group levererar unik helhetslösning för energieffektivisering till Solporten

Ecoclime Group levererar unik helhetslösning för energieffektivisering till Solporten

Solporten Fastighets AB gör en ny affär med Ecoclime Group i syfte att framtidssäkra och skapa en optimal energilösning för fastigheten Facklan 5. Projektet innefattar integration av flera energikällor i ett cirkulärt system samt smart fastighetsteknik för energieffektivisering. Ordervärde uppgår till 5,7 MSEK

Solporten är ett fastighetsbolag som hela tiden strävar efter förbättringar i syfte att minska sin verksamhets miljöbelastning. Det mest prioriterade området är den energi som fastigheterna använder för uppvärmning.

Målet med samarbetet med Ecoclime Group är att minska mängden köpt energi och göra fastigheterna mer självförsörjande. Projektet med Facklan 5 innefattar bland annat leveranser av fastighetsautomation med avancerad prognosstyrning, återvinning av värme i spillvatten och utbyte av belysning till lågförbrukande LED.

”Det är sällan en produkt eller en lösning som ger den bästa energieffektiviseringen – det är en kombination av flera”, säger Stefan Silfverkrantz, Ecoclime, och fortsätter: ”I det här projektet kombinerar vi flera olika tjänster och produkter för att energioptimera fastigheten.”

”Vi är ett långsiktigt och ansvarstagande företag vilket gör att vi både vill och måste ligga i framkant när det gäller energieffektivisering och energibesparing på riktigt. De uppställda kriterier och mål som finns idag och som vi strävar efter att uppfylla är otroligt viktiga, som en långsiktig aktör har vi ansvar både mot våra kunder, ägare och miljö men även kommande generationer. Det är den stora drivkraften – att göra skillnad”, säger Solportens VD Kristoffer Wilhelmsson och fortsätter: ”Med Ecoclime som partner får vi ett helhetstänkt när det gäller energieffektivisering. Det skapar nya möjligheter och underlättar för oss som kund över tid”.

”Det här projektet visar den fulla bredden i vårt erbjudande. Nästan alla bolag i koncernen är involverade, men mot kund agerar vi som en ”one-stop-shop”. Det är en stor styrka som skapar unika möjligheter och är helt i linje med vår långsiktiga strategi”, säger Marcus Sandlund, VD Ecoclime Group.

Kontaktinformation

För ytterligare information, kontakta:

Marcus Sandlund, CEO
marcus.sandlund@ecoclime.se
Tfn: 070-088 73 75

Uppskattade du innehållet i den här artikeln? Läs mer om våra lösningar eller kontakta oss om du har frågor. Häng med på vår resa mot zero emission buildings!

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy