Nyheter

23 november 2022

Ecoclime Group finalist till Capgemini Sustainable Tech Award

Ecoclime Group finalist till Capgemini Sustainable Tech Award

Ecoclime Groups systemlösning Evertherm, som tar till vara på värmeenergi i spillvatten från fastigheter, har blivit utvald till finalen på Capgemini Sustainable Tech Award den 30 november på Nobel Price Museum. Ecoclime Group är en av tre svenska finalister.

Andreas Cederlund, marknadschef på Ecoclime Group, kommenterar nyheten:

Det känns fantastiskt kul att vi är i final! Vi vet att vi har en stark produkt som har en stor potential att göra riktig klimatnytta här och nu. Uppvärmning av byggnader står för en betydande del av utsläppen av växthusgaser, och genom att återvinna värme som annars spolas bort minskas behovet av tillförd energi till våra fastigheter.

Priset delas ut till bolag som skapat innovativa lösningar som begränsar klimatförändringarnas miljö- och samhällspåverkan.

Alla nomineringar har utvärderats av Capgeminis externa jury som valt ut tre finalister i varje nordiskt land. De är kvalificerade enligt fyra kriterier: skalbarhet och anpassningsförmåga, teknologiskt ledarskap, växthusgaspåverkan och annan miljöpåverkan.

Teknisk fakta om Evertherm

Ecoclimes Evertherm-system kan återvinna minst 90 % av den tillgängliga energin i spillvattnet. Det är möjligt tack vare en unik kombination av ackumulatortankar, energikollektorer baserade på en patenterad polymer värmeväxlare och avancerad styrning. Inget annat system på marknaden erbjuder samma återvinningsgrad. Dessutom är systemet i princip underhållsfritt.


Uppskattade du innehållet i den här artikeln? Läs mer om våra lösningar eller kontakta oss om du har frågor. Häng med på vår resa mot zero emission buildings!

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy