Nyheter

27 mars 2024

Ecoclime gör affär med HSB Brf Akvarellen värd 4.8 MSEK

Ecoclime gör affär med HSB Brf Akvarellen värd 4.8 MSEK

Ecoclime Group är glada att offentliggöra en framgångsrik affär med HSB Brf Akvarellen i Tullinge, där bolaget kommer att installera den banbrytande Evertherm-teknologin. Projektet är värt 4,8 miljoner kronor. Brf Akvarellen ingår i HSB Södertörn som Ecoclime tecknade samarbetsavtal med tidigare i år.

Yvonne Westermark, med en gedigen bakgrund inom fastighetsförvaltning och nu en del av Ecoclime-teamet, delar sin entusiasm:

Att ha arbetat med Brf Akvarellen under många år har gett mig insikten om deras fina arbete med gemenskap och teknisk effektivitet. Det är därför extra glädjande att i min nuvarande roll få bidra till deras hållbarhetsresa genom installationen av Evertherm. Systemet minskar inte bara deras driftskostnader avsevärt, utan bidrar även till långsiktiga ekonomiska besparingar och miljöfördelar. Det ger en hävstång som kan användas till andra investeringar inom energi eller åtgärder som finns med i underhållsplanen.

Leif Wallin från HSB Brf Akvarellen lyfter fram föreningens engagemang för energibesparing och miljö:

Vår upptäckt av Ecoclimes spillvattenteknologi har öppnat upp för nya möjligheter att minska våra energikostnader avsevärt. Genom att återvinna värme från spillvatten kan vi göra betydande besparingar. Installationen planeras under sommaren och hösten, i god tid inför vintersäsongen.

Yvonne avslutar:

Akvarellen är medlemmar i HSB Södertörn, vilka vi har ett samarbetsavtal med gällande just återvinning av värmeenergi i spillvatten. Nu är det bara att vandra vidare i Södertörn se till att fler föreningar slutar att spola ut energin och följa Brf Akvarellens goda exempel. Det bästa med spillvatten är att det finns dygnet runt och alla dagar på året!

Om HSB
HSB Södertörn är en del av HSB som är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB Södertörn bedriver förvaltningsverksamhet i Huddinge, Botkyrka, Gotland och Nynäshamn. Totalt ca 15 000 st bostadsrättslägenheter samt ca 400 st hyreslägenheter.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:
ca 677 000 st medlemmar
ca 4 100 st bostadsrättsföreningar
ca 35 000 st förtroendevalda
24 st regionala HSB-föreningar
HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.
HSBs miljömål är att 2040 ha netto noll klimatpåverkan genom hela värdekedjan.


Uppskattade du innehållet i den här artikeln? Läs mer om våra lösningar eller kontakta oss om du har frågor. Häng med på vår resa mot zero emission buildings!

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy