12 april 2021

Ecoclime – ett av tre köpvärda bolag


Analys av

Analys i PDF

Björn Davegårdh var en av Sveriges mest kända börsskribenter. Inte minst för Privata Affärers läsare, som kunde följa hans initierade krönikor regelbundet. Nu kommer boken, som beskriver Björns gärning som ”Överlägsen på aktier”. Boken är skriven av Björns bror Tore Davegårdh. I nya boken bjuder han både på sina egna bästa tips och Björns tumregler för ett mer framgångsrikt aktiesparande. Boken är en varm hyllning till en älskad broder men också till ett framgångsrikt aktiesparande. Den bjuder också på ett antal överraskande och muntra anekdoter från finanslivets insida.

Privata Affärer ber Tore Davegårdh tipsa om tre köpvärda bolag:

Avanza har blivit en riktig framgångssaga och jag tror att bolaget fortsätter ta marknadsandelar från storbankerna. Jag är själv kund och mycket nöjd.

Nibe har varit mitt favoritföretag sedan många år. Bolagets vd Gerteric Lindqvist bedömer jag som börsens bäste. Värderingen är nu ganska hög – köp vid en svacka.

Ecoclime är något av en chansning. Aktien har gått mycket starkt, vilket gör att risken är hög. Men bolaget verkar inom ett intressant område. Med bolagets patenterade värmeväxlare, som tål extrema miljöer, kan mycket energi återvinnas ur avloppsvatten. Intresset för produkterna lär växa, kanske främst från fastighetsbolag.

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy