Nyheter

25 maj 2022
albanova

Bolag inom Ecoclime Group tecknar avtal med Akademiska Hus värt drygt 7 MSEK

Bolag inom Ecoclime Group tecknar avtal med Akademiska Hus värt drygt 7 MSEK

Ecoclime Groups dotterbolag SDC Automation har fått förtroendet att installera ny automationsutrustning i fastigheten Albanova i Stockholm. Fastigheten ägs av Akademiska Hus som valde SDC Automation i en nyligen avslutad upphandling. Uppdraget kommer att pågå under drygt ett år fram till hösten 2023 och är värt drygt 7 miljoner kronor. 

”Det känns väldigt bra att vi återigen får leverera till Akademiska Hus. Det här är ett uppdrag som passar oss perfekt, där vår kompetens och erfarenhet kommer väl till pass”, säger Mathias Lindberg, VD för SDC Automation.

Fastigheten AlbaNova ligger ett stenkast från campus Albano  och består av cirka 40 000 m2 fördelade på en större huvudbyggnad samt nio mindre fristående byggnader. I byggnaderna bedriver Stockholms universitet och KTH utbildning och forskning inom fysik, astronomi och bioteknik.

Akademiska Hus Aktiebolag är ett svenskt statligt ägt bolag med uppgift att äga, utveckla och förvalta fastigheter vid landets universitet och högskolor. Fastighetsbeståndet omfattar över tre miljoner kvadratmeter uthyrningsbar yta och har ett fastighetsvärde på 100 miljarder kronor.

SDC Automation har mer än 100 års samlad erfarenhet av avancerad fastighetsautomation. Bolaget har genomfört projektering, installation och driftsättning av komplexa IoT-baserade automationslösningar sedan 2013.

Kontaktinformation

För ytterligare information, kontakta:

Marcus Sandlund, CEO, Ecoclime Group
marcus.sandlund@ecoclime.se
Tfn: 070-088 73 75

Uppskattade du innehållet i den här artikeln? Läs mer om våra lösningar eller kontakta oss om du har frågor. Häng med på vår resa mot zero emission buildings!

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Integritetspolicy