Nyheter

Regulatorisk
8 mars 2016

Världsnyhet för fastigheter – polymer produkt brandklassad som gips

Ecoclime har lyckats utveckla en polymer ventilations- och inomhuskomfortprodukt som vid brandtester hos SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) uppnått samma brandklassning som gips. Utan kemiska tillsatser som är miljöfarliga, helt fria från halogener, bromerade kolväten och ftalater.Den uppnådda brandklassen är enligt Euroclass är B-s1,d0 som möter mycket höga krav inte bara på brand (B), utan också på rökutveckling (s1) och brinnande droppar (d0). Euroclass är ett samarbete inom Europa för att säkerställa kraven för att på så sätt underlätta fri rörlighet av produkter och material.

– Torbjörn Jonasson produktchef i Ecoclime är projektledare för produktutvecklingen.

”Det här är ett stort genombrott i ventilations- och inomhuskomfortbranschen. Med den utvecklade produkten kan vi täcka avsevärt större lokal- och rumsytor, Vi har hittills främst verkat inom kontorsfastigheter, men kan nu vidga antalet installationsapplikationer. Det gör att vi nu kan leverera den bästa komfortkvalitén inomhus till alla möjliga typer av fastigheter.” 

Brandklassningen innebär att produkterna även kan användas som ytbeklädnad vilket inga andra polymera produkter tillåts göra. Produkterna uppfyller därmed de högsta miljökraven för installationer med polymera produkter i fastigheter.

Den nya brandklassade produkterna är testade enligt europastandarden EN 13501-1 och uppfyller brandklass B-s1, d0 (vilket motsvarar ytskikt klass I). Det innebär att produkterna är klassificerade för installationer på fler marknader där brandklassningskraven i komfort- och ventilationssystem är högre än i Sverige. Testrapporten från SP som verifierar resultaten är daterad den 22 februari 2016.

För mer information:

Kontakta:     VD, Lennart Olofsson 070-5371642

Mail; lennart.olofsson@ecoclime.se

Kontaktinformation


Warning: preg_match() expects parameter 2 to be string, array given in /home/ecoclime/public_html/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 417

Warning: strlen() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ecoclime/public_html/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 489

Uppskattade du innehållet i den här artikeln? Läs mer om våra lösningar eller kontakta oss om du har frågor. Häng med på vår resa mot zero emission buildings!

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Läs mer