Nyheter

30 november 2021

Robert Johansson ny CFO i Ecoclime

Ecoclime Group AB har idag utsett Robert Johansson till ny Chief Financial Officer (CFO).  Han tillträder senast den 1 juni 2022.

Robert kommer närmast från HIFAB, där han har arbetat med strategiska och operativa finansiella frågor. Han har tidigare arbetat inom flera svenska börsbolag och stora internationella koncerner som växt både organiskt och via förvärv. Robert har i de verksamheterna ansvarat för allt från interna processer och rapportering, till förvärvs- och börsrelaterade frågor. Som CFO blir Robert en del av koncernledningen.

 

Marcus Sandlund, vice VD, Ecoclime Group AB:

”Vi mycket glada över att vi lyckats rekrytera Robert. Hans långa erfarenhet såväl strategiskt som operationellt blir en stor tillgång för oss på vår fortsatta tillväxtresa. Viktigt för oss är även att Robert tecknat 100 000 st aktieoptioner i samband med rekryteringen.”

 

Robert Johansson om anställningen i Ecoclime:

”Den resa som Ecoclime har påbörjat är extremt spännande. Att så tydligt kunna skapa värde, både för kundernas ekonomi och för klimatet, är unikt. Jag är övertygad om att min erfarenhet från både större och mindre organisationer som befunnit sig i tillväxt kommer att gynna Ecoclime. För mig är det viktigt att bli en del av bolaget i och med bolagets optionsprogram vilket stärker drivkrafterna för att skapa verkligt värde för samtliga aktieägare.

Marcus Sandlund, vice VD, Ecoclime Group AB:

”Nuvarande CFO Torbjörn Hansson, som nu går in i en annan fas i livet, kommer att vara CFO till dess Robert tillträder. Torbjörn, som är en av grundarna, kommer även fortsättningsvis att vara en stor ägare i Ecoclime och stå till koncernledningens förfogande vid behov”.

 

Kontaktinformation

För ytterligare information, kontakta:
Lennart Olofsson, VD
lennart.olofsson@ecoclime.se
Tfn: 070-537 16 42

Marcus Sandlund, Vice VD
marcus.sandlund@ecoclime.se
Tfn: 070-088 73 75

Uppskattade du innehållet i den här artikeln? Läs mer om våra lösningar eller kontakta oss om du har frågor. Häng med på vår resa mot zero emission buildings!

Den här hemsidan använder sig av cookies för statistik. Om du vill kan du i din webbläsare stänga av dessa. Okej Läs mer