Insikter och nyheterEn klimatsmart framtid

Byggbranschen efter krismötet med regeringen: ”Vi ska styra mot klimatneutralitet”

Befolkningen ökar men bostadsbyggandet minskar. Under ett fem timmar långt möte på onsdagen samlades bygg- och fastighetsbranschen med regeringen för att diskutera bostadsförsörjning och klimatutmaningen. Mötet leddes av statsminister Stefan Löfven och bostadsminister Per Bolund liksom 20-talet företrädare från branschen.

– Jag fick en mycket positiv känsla av onsdagens möte med statsministern och övriga statsråd, samtliga visade på ett stort engagemang och en vilja att åstadkomma en förändring. Det ger oss en förhoppning om att saker kan hända under den här mandatperioden, säger Gunnar Hagman, vd på Skanska, till tidningen Byggindustrin.

Diskussionerna handlade om rörlighet på bostadsmarknaden, byggkrav och klimatsmarta fastigheter där bl.a. efterfrågan på miljöcertifierade bostäder togs upp.

– Vi poängterade även att staten har ett ansvar att vara föregångare när det kommer till minskad klimatpåverkan genom att använda upphandlingsverktyget för att styra mot klimatneutralitet. Där går det alldeles för långsamt, säger Gunnar Hagman.

Texten ovan är lånad från en läsvärd text från byggindustrin.se.

Ecoclime jobbar för att maximera klimatnyttan för fastigheter – och ser positivt på inriktningen för bygg- och fastighetsbranschen.

Prenumerera på våra nyheter och insikter

Ladda fler nyheter...
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link