Insikter och nyheterEn klimatsmart framtid


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ecoclime/public_html/wp-content/themes/pro-child/single-insights.php on line 16

Ecoclime stödjer Ingenjörer utan gränser

Vi på Ecoclime har i år valt att stötta organisationen Ingenjörer utan gränser Sverige (Engineers without borders Sweden). Pengarna riktas specifikt mot ett projekt som drivs av deras samarbetspartner Computers for school, där målet är att introducera och förbättra användandet av datorer på Asulma Center i Nairobi, Kenya. Genom att ge utbildning i och tillgång till datorer bland såväl personal som elever får dessa tillgång till hela världens forskning, nyheter och information. I förlängningen är det ett bidrag till att minska de teknologiska klyftorna i världen, då länder som står utanför informationssamhället riskerar att alltmer exkluderas från utvecklingen.

Datorerna som används är Raspberry Pi, dessa är valda för att de är enkla, energisnåla och saknar rörliga delar. Ett delmål är att få lärare trygga i sin datorkunskap, så att de kan använda datorerna såväl som ett utbildningsverktyg som att lära ut hur de används. Projektet är viktigt, inte bara för lokalsamhället, utan för att uppnå FNs Agenda 2030, med tyngdpunkt på de globala målen om god utbildning för alla (mål 4) och minskad ojämlikhet (mål 10).

Prenumerera på våra nyheter och insikter

Ladda fler insikter...
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link