Insikter och nyheterEn klimatsmart framtid

Intervju efter Q1-rapport 2019

Ecoclime Green Partner till Umeå BSKT

Ecoclime har sitt huvudkontor i Umeå och vill vara en aktiv del av kommunens utveckling inom hållbarhetsområdet, både avseende miljö och socialt arbete. Vi har därför valt att stötta ligalaget Umeå BSKT både för dess strävan att etablera Umeå som huvudstad för elitbasket i Norrland och för deras ambitiösa hållbarhetsarbete. 

Uppsala bäst i landet på klimatanpassning

Även om utveckling och införande av klimatsmart teknik äntligen börjar ta fart, kommer sannolikt förändringar i klimatet ställa till det för Sveriges kommuner.

Prenumerera på våra nyheter och insikter

Hållbart byggande är den nya normen

Att hållbart byggande är den nya normen, den slutsatsen drar Ramboll i en stor studie. Men hälften av respondenterna i undersökningen har inte insikt i de ekonomiska konsekvenserna av hållbarhet i varje led av byggprocessen.

Keelingkurvan klättrar till ny rekordnivå

Aktuell Hållbarhet skriver i maj 2019 att mätningar av den globala halten av koldioxid i atmosfären i dagarna har registrerats över 415 ppm (parts per million).

Umeåhuset har landets nöjdaste hyresgäster

Ecoclime är stolta över att ha varit en del av Skanskas bostadsprojekt Solterassen, som hade Sveriges nöjdaste kunder av alla lägenhetsprojekt med inflyttning under 2018. 

TradeVenue rapportkommentar Q1 2019

Ladda fler nyheter...
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link